Ovlašćeni Servis On-Line 00-24h, 7 dana u nedelji, 365 dana u godini. Radnim danima i subotom 08-22h, poručivanje na telefon 069/3467-928.

KATEGORIJE

FILTERI

0 - 65000

Slične kategorije

Barum Zima
Continental Zima
Dunlop Zima
Fulda Zima
Goodyear Zima
Gripmax Zima
Kama Zima
Kelly Zima
Michelin Zima
Nexen Zima
Sava Zima
Tigar Zima
Uniroyal Zima
Viking Zima
Vredestein Zima
West Lake Zima

Širina gume

Visina gume

Prečnik gume

Indeks nosivosti

Indeks brzine

Fuel Efficiency

Wet Grip

Buka

Zimske Gume Cene

Zimske Gume Cene - Ovlašćeni Servis

Zimske gume za putničke automobile su modeli dizajnirani za upotrebu zimi. Ove gume su posebno dizajnirane za zimu kako bi pružile maksimalnu sigurnost putničkim automobilima na putevima prekrivenim ledom i snegom.
Dubina gazećeg sloja, odnosno šare na gumama mora biti minimum 4 mm, ali preporuka je da zamenite gume i pre nego što do toga dođe. Pneumatike starije od pet godina potrebno je detaljno kontrolisati jednom godišnje, dok pneumatici koji imaju oznaku M+S smatraju se zimskim pneumaticima i mogu se koristiti u navedenom periodu.
Razlika između letnjih i zimskih pneumatika je značajna zbog njihovog sastava. Letnje gume su otpornije na visokim temperaturama, dok su zimske od materijala koji je otporniji na niskim temperaturama.
Na temperaturi ispod 7 stepeni, letnje gume gube svoju najvažniju karakteristiku - dobro prijanjanje. Njihov zaustavni put prilikom kočenja je i do dva puta duži od uobičajenog traga koji ostavljaju zimski pneumatici. Razlika između letnjih i zimskih pneumatika je i u dubini šare. Napominjemo da su zimske gume bolje za upotrebu čak i kada su kolovozi suvi, ako su temperature niže od sedam stepeni, kao i da je konstrukcija metalnog kostura zimskih guma tvrda i otpornija na mehaničke udare.

Sortiraj po:

    069/3467-928